Έξι τρόποι για να κάνετε πιο "πράσινες" τις διακοπές σας
1. Ταξιδέψτε με τρένο ή με λεωφορείο
PDF Εκτύπωση E-mail


Ακόμα και αν πρόκειται να διανύσετε σημαντικό αριθμό μιλίων προκειμένου να φτάσετε στον προορισμό των διακοπών σας, το λεωφορείο και το τρένο αποτελούν σημαντικές εναλλακτικές λύσεις πολύ φιλικότερες προς το περιβάλλον από ότι κάποιο αεροπλάνο.

Περισσότερα...
 
2. Εξοικονομήστε ενέργεια στο σπίτι σας ενώ λείπετε στις διακοπές σας
PDF Εκτύπωση E-mail


«Ξεκουράστε» τις ηλεκτρικές σας συσκευές ενώ είστε μακριά. Βγάλτε από την πρίζα συσκευές, ηλεκτρονικά είδη, φωτιστικά, και άλλες συσκευές κατανάλωσης ενέργειας και εξοικονομήστε με αυτόν τον τρόπο ενέργεια και χρήμα κατά τη διάρκεια των επικείμενων διακοπών σας.

Περισσότερα...
 
3. Προτιμήστε και υποστηρίξτε τον αειφόρο τουρισμό
PDF Εκτύπωση E-mail


Όπου κι αν αποφασίσετε να πάτε διακοπές, είτε σε κάποια πόλη είτε στην ύπαιθρο, ο αειφόρος τουρισμός σας διασφαλίζει ότι θα ελαχιστοποιήσετε το οικολογικό σας αποτύπωμα προστατεύοντας παράλληλα τους τοπικούς πολιτισμούς και τις οικονομίες αυτών.

Περισσότερα...
 
4. Επιλέξτε ένα «πράσινο» ξενοδοχείο
PDF Εκτύπωση E-mail


Πολλά ξενοδοχεία έχουν αρχίσει να υιοθετούν έναν οικολογικό τρόπο λειτουργίας και ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να κάνουν και αυτοί το ίδιο τόσο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, όσο και στην καθημερινότητά τους. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να κλείσετε σε ένα οικολογικό κατάλυμα, υπάρχουν τρόποι προκειμένου να κάνετε πιο «πράσινη» τη διαμονή σας.

Περισσότερα...
 
5. Χρησιμοποιείστε αεροπορικές εταιρείες που τηρούν αειφόρες πολιτικές και πρακτικές λειτουργίας
PDF Εκτύπωση E-mail

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προωθούν κατάλληλες πολιτικές προκειμένου για τη μετρίαση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αεροπορικών ταξιδιών, οι οποίες μπορεί να εκτείνονται από ενέργειες ανακύκλωσης ως ενέργειες αντιστάθμισης του άνθρακα. Ενημερωθείτε για το ποιες αεροπορικές εταιρείες είναι «πράσινες»!

Περισσότερα...
 
6. Γίνετε εθελοντής σε πρόγραμμα -φιλικών προς το περιβάλλον- διακοπών
PDF Εκτύπωση E-mail

Καθαρίστε κάποιο ευρωπαϊκό πάρκο ή συνδράμετε στην περίθαλψη κάποιας τραυματισμένης μεσογειακής φώκιας. Οι εθελοντικές διακοπές σας επιτρέπουν να μεταβείτε στα πιο εξωτικά και ασυνήθιστα μέρη και να τα αφήσετε ακόμα πιο πράσινα από ότι τα βρήκατε!

Περισσότερα...
 


Συνεργάτες

CleanBlueMed msolutions CTL Consult CleanBlueAsia