Τι είναι το "GreenHotels"?
Εκτύπωση

 

greenhotels logo

 

Το GreenHotels αποτελεί το πρώτο δίκτυο Ελληνικών Οικολογικών ξενοδοχείων, ξενοδοχείων δηλαδή που εφαρμόζουν αρχές περιβαλλοντικής διαχείρισης, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπo:

 

  • Την εξοικονόμηση νερού,
  • Τον περιορισμό των αποβλήτων,
  • Την καθιέρωση πολιτικών ανακύκλωσης,
  • Την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού τους αποτυπώματος, δηλαδή του ποσού του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες, τις σχετιζόμενες με την κατανάλωση ενέργειας,
  • Την παροχή βιολογικών και τοπικών προϊόντων στους πελάτες τους,
  • Τη χρησιμοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους,
  • Την προώθηση της περιβαλλοντικής πολιτικής τους τόσο στο προσωπικό του ξενοδοχείου/ καταλύματος όσο και στους ίδιους τους πελάτες τους.

Όλο και περισσότερα καταλύματα στην Ελλάδα - αν και με καθυστέρηση σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες- κάνουν στροφή στον πράσινο τουρισμό. Εμείς, ως ομάδα του GreenHotels, σας δίνουμε τη δυνατότητα μέσα από τη συνεχώς ενημερωμένη βάση μας, να εντοπίσετε τα οικολογικά ξενοδοχεία στην Ελλάδα ανάλογα με την περιοχή της προτίμησης σας. Η κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων έχει γίνει βάσει επιλεγμένων κριτηρίων και πολιτικών διαχείρισης που έχουν προταθεί από τη Διεθνή Σύμπραξη Τουρισμού, η οποία δραστηριοποιείται για την προώθηση των υψηλότερων - κατά το δυνατόν - προτύπων περιβαλλοντικής και κοινωνικής διαχείρισης και υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών στον κλάδο του τουρισμού.


Από το www.greenhotels.gr δίνεται πλέον η δυνατότητα των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της λίστας μας. Κάνοντας τη κράτηση σας μέσα από το greenhotels συμμετέχεται εμμέσως στις περιβαλλοντικές δράσεις που καθημερινά αναλαμβάνουμε. Χαρακτηριστικά αναφέρονται δεντροφυτεύσεις, ανοικτά σεμινάρια, διαγωνισμούς κ.α. Ενημερώστε τους φίλους σας και τη παρέα σας για το www.greenhotels.gr και γίνεται μέρος της μεγαλύτερης οικολογικής παρέας στο χώρο του τουρισμού.